ÖVERRASKANDE BRA

Källa

19.27

Hittade det här på tumblr och tyckte texten speglade verkligheten ganska bra

Ska om en timme iväg och titta på lite spontan bio. Jag och en kompis ska se The Rum Diary med Johnny Depp, vilket var den ända fimen som inte var fullbokad. Jag hade jättegärna viljat se Tinker, Tailor, Soldier, Spy med Gary Oldman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch (♥!) plus några till, men det får bli en annan dag. Är det någon som har sätt den? Eller Rum Diary? Hoppas den är bra, för det var som sagt lite spontant.
-
Bye Clowns

ETT TIPS

Häll inte curry på gröten. Det är inte så gott...

THE TREE OF LIFE


...AND I LOST MY LEG

Såg precis några av Gröna Lunds konserter under sommaren 2012. Något jag blev riktigt glad över är att Dropkick Murphys ska spela den 26/6. De är sjuuukt bra! Hoppas verkligen jag är hemma då. Andra intressanta konserter är Timbuktu den 31/5, Lenny Kravitz 12/6 och Iggy & The Stooges den 10/8 (fast jag är då bortrest i Skottland vilket är lite synd). Jag ser verkligen fram emot sommaren som kommer bli mitt SISTA sommarlov! Sen är det bara ett år kvar…


TORSDAGSTEMA - HUNDAR

Veckans torsdagstema är hundar där man skulle rita efter en referensbild.
Här är min referensbild:
Källa
Och här är mitt bidrag:
Jag gillar den! Texten är en referens till Florence + The Machines låt "Dog Days Are Over", en grym låt.

HAPPY B-DAY!

Hemmagjort födelsdagskort till min kompis som fyller 18 år i helgen. Jag är inte ett dugg avundsjuk över att det fortfarande är 10 månader tills min 18 årsdag. Nej inte alls. Inte ett dugg...

THE PERFUME

"When Jean-Baptiste did finally learn to speak he soon found that everyday language proved inadequate for all the olfactory experiences accumulating within himself."




EN STUDENTS LIV ÄR FAKTISKT GANSKA TRÅKIG.

Onsdagseftermiddag och det är study time! Jag tänkte plugga en massa igår men ja... Det gick lite sådär, så nu får jag försöka ta igen det. Är ensam hemma , har satt på musik och en kopp te. Är alltså redo! Dagens sort är Four O'clocks Organic Pomegranate White Tea Thé Blanc Pomme-Grenade Biologique (om någon var intresserad). Jag får lite olika sorter från en kompis ibland och den här gången blev det denna. Gillar Four O'clock. Jag tror det beror mycket på deras fina omslag!
hm hm nu är det dags för att plugga.

AS THE WORLD...


BÄSTA SVÄNGEN...

All den plötsliga snö har fått mig märkligt skidsugen!


SIS OCH GOTT NYTT ÅR!

Idag har jag varit på en fortbildning om dubbelträning i badminton och tittat på Badminton finaler i Eriksdalshallen hela dagen. Alltså kom det lite som en shock att det har snöat så mycket. Pang på bara! But me like. Nu kan man kanske köra lite längdskidor som är mycket roligare än att springa.
Den här helgen har det varit en stor badmintontävling, SWEDISH INTERNATIONAL STOCKHOLM, i Stockholm som annorndnas varje år där nivån är snäppet under världsklass. Fast tydligen hade semifinalerna igår varit mer spännande. Hur som helst blir man så sjukt taggad när man ser så duktiga spelare spela. Man tycker det ser så lätt ut! Nästa vecka ska jag tävla i Skogås, så då jävlar!!!!
Avrundar inlägget med: 新年快樂, Everyone!! (vilket ska betyda Happy New Year)
2012 - The Year of the Dragon, and Martin Freeman!

02. SALVADOR DALÍ

tumblr
Elephants 1948


Dance - the Seven Arts, 1944


Celestial Coronation, ca 1951


The Burning Giraffe, 1937

The Hallucinogenic Toreador, 1968-70


Salvador Dali and Harpo Marx


Alice Cooper and Salvador Dalí

Bild källor: tumblr och http://www.virtualdali.com/

IKEA PIMP

Är inte det här coolt?! Detta är en vanlig Ikea Expedit byrå/skåp (eller vad det nu heter??) som man har pimpat med LP skivomslag. Jag är grymt sugen på att köpa en Expedit bara för att kunna göra sådär. Synd att det inte finns mer plats i mitt rum.
Hittat på Ikeahackers

STÄD MUSIK

Då var det dags igen...

SOON...

Något som jag ser fram emot är att flytta hemifrån. Jag längtar efter att få inreda min egen lägenhet från scratch! Någon affär som skulle få mig som stamkund då är Indiska. Älskar verkligen deras inredning och dekorations produkter. Här är lite nyheter inför våren.

TIRED ANYONE?


TORSDAGSTEMA - GAMMALT OCH NYTT

Jag blev inte riktigt klar eller riktigt nöjd heller, men här är i alla fall den första tordagsbilden.
Teckningen var egentligen tänkt att bara bli en skiss men jag kom fram till att det skulle bli svårt att hinna göra om den. Så det blev lite som det blev, men inte som jag ville.
Här är resten av bidragen

01. RICKY GERVAIS

Som några kanske vet (och som några kanske inte visste och som andra inte bryr sig ett skit om) så var Golden Globe Award nu Söndags. Jag missade det men programmet går på repris nu idag på TV11. Jag brukar inte bry mis så mycket om sådana program i vanliga fall och den egentliga anledningen till intresset nu heter Ricky Gervais, årets värd.

 

Namn:

Ricky Dene Gervais

Är brittisk komiker, manusförfattare, regissör, producent och skådespelare.


Född:

Den 25 juni 1961, 50 år, England


Längd:

1,73 m (Ha bara 5 cm längre än mig!)


Kännetecken:

Gör humor från obekväma sociala situationer

Unikt, gällt skratt

Är grym på urfula grimaser. Exempel!


Han är ateist också...

 

Jag älskar brittisk humor och Ricky Gervais är en av de roligaste människorna jag vet. Jag följer hans blogg och twitter (nästan den ända twittrare jag är intresserad av).

Serier han har gjort som The Office, Extras och En Idiot på Resa är bland det roligaste jag har sätt. Särskilt En Idiot på Resa. Se den om ni inte redan har gjort det. Men där måste nästan creden gå till Karl Pilkington som är seriens stjärna. Han åker världen runt, testar massa saker och är allmänt sur och negativ till allt. Jag tror nästan bara en dvärgstad i Kina och en flodhäst som någon hade som husdjur lyckades imponera på honom.

Åter till Ricky...

 

Förra årets Golden Globe som Gervais var värd till då också. Många trodde han skulle vara svartlistad inför årets Award pga hans hårda skämt. Men icke, he did it again!!!

 

Årets Golden Globe!

 

Sedan lite videos...

Från Extras med Orlando Bloom.
Life's To Short, Ricky och Stephens Merchant nya fakedokumentär show. Johnny Depp är något pissed off på Ricky efter förra årets Golden Globe där Ricky hade en del ganska hårda skämt om honom och flera skådespelare.

Källor: Imdb, twitter och Ricky Gervais blogg


BOKFÖRÄLSKELSE OCH WORK IN PROGRESS

Pluggar samtidigt som jag skedar i mig lite honung i brist på bättre grejer att äta (vadå det är söt!). Har precis druckit upp mitt té och håller nu på att krångla med matten. Hann inte riktigt klart igår så då blir man tvungen att ta igen det idag. Eller hann och hann, jag valde rättare sagt att läsa min något trevligare bok än de otroligt intressanta kemi texterna. Håller på att läsa A Game of Thrones. Den är URtjock och resten av böckerna är inte mindre de! Men jag har kommit en ganska bra bit, 232 sidor. Vill gärna läsa klart den innan serien med samma namn börjar på SVT 1 som tydligen ska vara minst lika bra (Hoppas det!).


Jag är med i veckans tordagstema och hoppas jag hinner med min bild tills på torsdag. Titta in på nollfemnolltvå's blogg för att se vilket tema det är! Här är en litet smakprov från mitt bidrag.
(ni kanske kan gissa vad teckningen har för motiv)

Bye Clowns

MÅNDAG

dag är det så mycket måsten! Jag har ingen skola idag för att lärarna har planeringsdag men vi har ändå en massa grejer att göra för att kompensera upp de missade lektionerna. Så nu är det matte, fysik, kemi och spanska som gäller. Får sätta på min favoritskiva med VAST och börja köra igång då!
Uppklädd för plugg

Jag var ju på Ikea igår och köpte lite ramar till mina affisher. De ska jag fixa och sätta upp (fast uppsättningen sker troligen inte idag om jag känner mig själv).

"The mirror is a trigger, and your mouth's a gun"

Two Against One - Danger Mouse and Daniele Luppi.
Vocals - Jack White

Jag gillar verkligen den här musikvideon. Låten är bra också, men videon är så vackert och konstnärligt gjord. Och något som innehåller Jack White är svårt att säga nej till. Bra kombination!
Här är lite annat från Anthony Francisco Schepperd som gjorde videons animationer:



Bild källa: http://themanimator.com/



GOODNIGHTWORLD

Nu är det dags för mig att äntligen få sova efter 15 1/2 timmes jobb. Ben och Fötter = DEAD! Imorgon (idag...) ska jag köpa ramar till några affisher och hälsa på världens gulligaste unge. See Ya

IBLAND ÖNSKAR MAN SIG BARA EN FIN DAG

Källa: tumblr

SERIES OF 2012

Jag som en lite serie älskare har mycket att se fram nu under våren. Särskilt i februari. "Sherlock" säsong 2 börjar den 4 feb, "Kontoret" den 12 feb och någon gång under månaden Game of thrones. Idag har också "Once upon a time" premiär på kanal 5 kl 20.00 och jag undrar om den kan vara en serie värd att följa. Den har fått en del bra kritik. Jag får spela in avsnittet eftersom det är träning idag.
Om man gillar Sherlock Holmes filmen så måste man se Sherlock BBC serien för man kommer älska den. Trust me, it is a fucking masterpiece!!


MUSIC FROM MOVIES

I'm Shipping Up to Boston - Dropkick Murphys
Ni kanske känner igen låten från filmen The Departed med bl.a. Leonardo DiCaprio, Matt Damon och Jack Nicholson (sktibra skådisar allesammans!).


Heart Full of Soul - The Yardbirds
Även denna sång från en film jag gillar, London Boulevard, med Kiera Knightly och Colin Farrell. Heart Full of Soul har varit en favorit låt ett litet tag nu.


Mistake - Moby
Den här låten är min favorit just nu. Moby är sjukt bra! Mistake är från filmen The Next Three Days med Russell Crowe. Jag gillar Crowe men den här filmen var inte den bästa, mer en okej film. Men musiken är grym!
Det var inte tänkt från början att låtarna jag skulle dela med mig av skulle komma från filmer, men lika bra slå fler fluger i en smäll.

WELL HELLO!

Idag lyckades jag försova mig! Jag vaknade och tyckte det var alldeles för ljust i mitt rum för att vara kl 7 på morgonen, vilket självklart inte var fallet för kl var halv 11 (!!!). Jag vet inte hur jag lyckades eftersom jag är tvungen att svara på ett mattetal innan jag kan snooza eller stänga av alarmet. Mobilen tyckte antagligen att jag har sovit för lite. Hur som helst var det helt onödigt att ta sig till skolan eftersom det var bara 1 plus en frivillig lektion så jag stannade hemma och pluggade matte och fick lite tid att rita.

Testade lite olika läppstilar. Jag gilla att arbeta med Micron pennor. I dessa skisser använde jag en 0,40 mm line width.

En kompis lämnade mitt hus för ett litet tag sedan efter inte ha sätts på ett år. Det är kul att vissa kompisar kan man träffa och umgås lika bra som om det aldrig har gått någon tid alls. Jag tror vi snackade i över 4 h. Mycket trevligt!

LIKE A DEAD MAN WALKING

Blev nästan klar med målningen igår. Har några få deltaljer kvar som måste fixas. Jag började måla bilden för några månader sedan men det var nu under jullovet som jag hade tillräckligt med tid att göra klart den. Höstterminen var bara ett ända stort pluggoväder där det inte blev mycket tid kvar till annat! Fast man får se det positivt. Nu är det bara hälften av gymnasiet kvar sen kan jag göra precis vad jag vill!! Måla, skriva, rita, jobba, träna, umgås... Möjligheterna är oändliga!

Bilden är från en musikvideo som jag gillar, Dead Man Walking med David Bowie från 1997.

DUBH AGUS BÁN


Lite random svartvita bilder

LAST DAY

Idag är sista dagen på jullovet. 8 veckor till nästa ledighet! Jippie...(shoot me!)

Jag håller just nu på med en tavla som jag har jobbat på ett tag. Är faktiskt ganska nöjd. Kommer lägga upp en bild så fort den är klar, har egentligen bara detaljer kvar. Sen ikväll blir det träning. Förhoppningsvis kommer lite av julens extra kilon försvinna. Kollade på Gladiotorerna i helgen och fick världens impuls att börja på thai eller kickboxning. Skulle inte det vara grymt?
Bye Bye!

YES!!!

YOU MADE IT TO THE BOTTOM!


RSS 2.0